Training Day
November 2001

Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glenn, Tom Berenger, Cliff Curtis, regi: Antoine Fuqua.

Den unge Jake Hoyt (Ethan Hawke) älskar sin lilla familj, som består av ung söt fru och liten dotter på nio månader. Jake vill gärna utvecklas i sin befattning som polis, och därmed bereda den lilla familjen en trygg tillvaro. Just denna dag ska han provtjänstgöra som assistent åt den luttrade narkotikapolisen Alonzo Harris (Denzel Washington) i Los Angeles. Faller provtjänstgöringen väl ut, får Jake en chans till befordran.

Full av förväntan infinner han sig på den bestämda mötesplatsen Quality Cafe, där Alonzo Harris sitter och läser sin tidning och inte vill bli störd. Jake vill ta en fika under tiden, men blir förbjuden. Däremot ska han berätta en historia... Den historia som Jake berättar är inte heller till Alonzos belåtenhet. Och värre ska det bli! Alonzo arbetar sedan tretton år tillbaka under hemlig täckmantel för att bekämpa knarkets utbredning - sägs det. I verkligheten missbrukar han sin makt. Han har för länge sedan slutat att skilja på rätt och fel. Han allierar sig med mördare, knarklangare - ja, med den som är mest fördelaktig för honom själv. Han rånar och plundrar varhelst han kommer åt...

Jake, som i sin vildaste fantasi inte kan föreställa sig vad som väntar under de 24 timmar som han har på sig att bevisa att han duger som assistent, försöker till en början att "hänga med i svängarna". Under resans gång får han bevittna så råa övergrepp, och blir själv inblandad i en regelrätt avrättning på en informatör, att han ifrågasätter om det är värt att få den eftertraktade nya tjänsten.

En film med råa, våldsamma uppgörelser. Ja faktiskt så råa att en förhärdad recensent kryper ner i biofåtöljen och hukar lite... Spelet är utmärkt av de båda huvudrollsinnehavarna.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM