Tretton
December 2003

Evan Rachel Wood, Nikki Reed, Holly Hunter, Jeremy Sisto, Brady Corbet, Deborah Kara Unger, Kip Pardue, Sarah Clarke, Vanessa Anne Hudgens, D W Moffett, regi: Catherine Hardwicke.

Regissören Catherine Hardwicke har skrivit manuset tillsammans med Nikki Reed som spelar rollen som Evie. Det bygger på de båda kvinnornas egna erfarenheter. Evan Rachel Wood gör rollen som Tracy som bor hemma med sin frånskilda mor Melanie (Holly Hunter) som gör allt för att få ekonomin och vardagen att gå ihop. Vi bevittnar en skakande skildring av två flickors väg in i vuxenvärlden...

Skolan i dag är oerhört rå och krävande. För att bli accepterad måste du ha det senaste i klädväg, umgås intimt med pojkar, prova droger, snatta och kanske pierca dig. Sammantaget är det uppräknade de främsta symbolerna för att få kalla dig cool. Är du endast tretton år, orkar inte din lilla kropp med påfrestningarna... Det är självklart. Tracy som blir förblindat imponerad av Evie Zamora - som är skolans häftigaste tjej - är beredd att gå hur långt som helst för att få vara Evies utvalda kompis... Priset är emellertid alldeles för högt!!! En hänsynslöst skakande skildring av tonåringars vardag, och föräldrars vanmakt och sorg över att se sina älskade barn ledas rakt in i fördärvet. Skådespelarinsatserna är också lysande!

I en av de övriga rollerna ser vi Sarah Clarke, som vi tidigare har sett i tv-serien "24".

Elliot Davis står för filmens foto, medan Mark Mothersbaugh svarar för musiken.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM