Tur & retur
December 2003

Amanda Davin, Helena af Sandeberg, Torkel Petersson, Jörgen Langhelle, Ia Langhammar, Leonard Goldberg, Ville Bergman, Julia Ragnarsson, Mattias Silvell, Björn Floberg, Henny Moan, Bengt Schött, Maud Hyttenberg Bartoletti, Inga Langre, regi: Ella Lemhagen.

Julia (Amanda Davin) och Martin (Amanda Davin - ja, hon spelar båda rollerna) är båda 11-åriga skilsmässobarn. Nu sitter de på Arlanda och väntar på sina respektive flyg. Martin ska till pappa Torkel (Jörgen Langhelle) vid norska gränsen och Julia ska till mamma Kicki (Helena af Sandeberg) i Malmö.

Vid närmare granskning ser de att de är "lika som bär"... En tanke slår dem... Hur vore det att byta roller??? Båda barnen är "urlessa" på att åka som små paket mellan föräldrarna. Det skulle kanske vara uppfriskande med ett byte??? Sagt och gjort! Utgångsläget är: Julia bor med sin pappa i Stockholm, men hälsar regelbundet på sin mamma Kicki i Malmö. Kicki har en ny kille som heter Peter (Torkel Petersson), som i sin tur har en ljuslockig dotter som heter My (Julia Ragnarsson) och är såååå... söt! I ren protest har Julia (som har rakt brunt hår) slutat borsta håret...

Martin har bott ensam med sin mamma Marianne (Ia Langhammar) sedan pappan flyttade hem till Norrland. Martin är en tystlåten, allvarsam kille, som älskar sitt pianospel. Självklart innebär barnens rollspel komplikationer..., men även en hel del klargöranden... Ser vi från den vuxna sidan, så inser Martins pappa att han har svårt att "säga ifrån" och mamma Kicki förstår att hon har valt att fly problemen... Regissören Ella Lemhagen, som även har skrivit filmens manus, vill peka på bristen av kommunikation mellan föräldrarna..., och hur mycket lättare Martin och Julia skulle ha det om föräldrarna talade mer med varandra!

En mycket bra ungdomsfilm! Och... för vuxna!!!

Kaada står för musiken i filmen.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM