HIT FM FILMARKIV   U

Filmerna presenteras med den här informationen:
Filmtitel (eventuell originaltitel), premiärmånad, betyg från HIT FM (max 5 tassar), skådespelare, regissör, kort beskrivning och/eller citat från våra recensioner skrivna av Iva.

Underbara människor (Beautiful People) januari 2000
Regi: Jasmin Dizdar.
En underbar film som är som en brokig väv av tragedi, absurd humor, varm medmänsklighet och livets lyckostunder. En film av Jasmin Dizdar - född i Bosnien 1971 - som flyttade till England 1989. Filmen är inspelad i England. En bosnisk kroat och en bosnisk serb hamnar i sjuksängarna intill varandra på ett London-sjukhus efter ett slagsmål med varandra. De kan inte låta bli att bråka med varandra, t ex dra ur varandras slangar, stänga av dropp o s v. Om inte den resoluta och observanta sjuksköterskan ständigt ingrep vet ingen hur det skulle ha slutat. I ett annat hörn av London gör sig den vackra läkarkandidaten Portia redo för sin tjänstgöring på sjukhuset, där hon redan vid första ögonkastet förälskar sig i Pero - också en flykting från före detta Jugoslavien. Förälskelsen är ömsesidig. Dr Mouldy - en sympatisk gynekolog - har ett komplicerat hemliv, med en stundom avvikande hustru som lämnar honom åt sitt öde med ett rödhårigt, livligt tvillingpar - Tim och Tom - som inte på något vis kan kallas lättstyrda. I sin sjukhusvardag möter han flyktingkvinnornas många problem och får visa att han är en av filmens "underbara människor". I denna episodfilms hopknutna nät möter vi också den unge heroinisten Griffin och hans föräldrar. Filmen är mycket, mycket sevärd!

Universal Soldier - Återkomsten augusti 1999
Jean-Claude Van Damme, Michael Jai White, Heidi Schanz, Kiana Tom, Bill Goldberg, Karis Paige Bryant, regi: Mic Rodgers.


Jean-Claude Van Damme är tillbaka i rollen som Luc Deveraux. Vi bjuds på häftig action filmen igenom, och rollbesättningen är lyckad.

Underbara kvinnor vid vatten april 1999
Marika Krook, Micke Rejström, Onni Thulesius, Åsa Karlin, Nicke Lignell, regi: Claes Olsson.
Filmen är vacker, välgjord och välspelad! Underbara kvinnor vid finskt vatten!

Under solen december 1998
Rolf Lassgård, Helena Bergström, Johan Widerberg, regi: Colin Nutley.


Mycket lovvärda rollprestationer av de tre huvudrollsinnehavarna. En Colin Nutley-klassiker att njuta av! Fotograf är den skicklige Jens Fischer. Filmen är förförisk, varm och välspelad. Lantbrukaren Olof (Rolf Lassgård) anställer Ellen (Helena Bergström) som hushållerska. Hela Olofs tillvaro "vänds upp och ner" . Han förälskar sig ohjälpligt i den underbara och husliga Ellen som på nolltid skapar trivsel i hemmet och fyller hans dagar med lycka. Olof har en medhjälpare på gården, Erik (Johan Widerberg), som känner sin ställning hotad.

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta HIT FM om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

Copyright © 1995 - 2016 All rights reserved HIT FM