U-571 november 2000
Jon Bon Jovi, Matthew McConaughey, Bill Paxton, Harvey Keitel, Jake Weber, Erik Palladino, David Keith, Jack Noseworthy, regi: Jonathan Mostow.


1. Jon Bon Jovi, Matthew McConaughey & Bill Paxton. 2. Matthew McConaughey.

U-tmärkt actiondrama! Spännande från början till slut!

Rockstjärnan Jon Bon Jovi
- som gör sin sjunde filmroll i "U-571" - säger att "nu får alla se vad som utspelades i dessa likkistor i havet", och den brittiske örlogskaptenen David Balme, som var med när det begav sig, anser att filmen blivit mycket realistisk.

"U-571" handlar om en amerikansk ubåt, som ska stjäla tyskarnas hemlighet
- den topphemliga krypteringsmaskinen "Enigma". Om de allierade får tag i "Enigma" kan många liv räddas, och kanske kan man med litet tur vända krigets framfart. Som det nu är har tyskarna övertaget, men om avkodning kan ske av deras interna kommunikation kan tappet bland konvojerna stoppas!


3. Matthew McConaughey. 4. Jack Noseworthy, Jon Bon Jovi, Harvey Keitel m fl.

Den livsfarliga ordern som Andy Tyler och hans kamrater får - mitt under en 48 timmar lång permission - är kortfattad: De ska borda en tysk ubåt och stjäla "Enigma". Ett rent självmordsuppdrag...

Jag vill heller inte påstå att det underlättar att deras egen ubåt byggts om för att på håll likna en tysk ubåt... Till en början verkar allt gå efter beräkningarna, men då kommer felbedömningar och manskapsförlusterna och ger sig till känna.


5. Matthew McConaughey & Harvey Keitel. 6. Matthew McConaughey m fl. Samtliga foton: Mario Tursi.

Hela besättningen kämpar hårt och gör hjältemodiga insatser i de trånga utrymmena ombord. Befälen måste hela tiden ta snabba och ibland tragiska beslut - som till exempel när den unge Trigger beordras att krypa in i ett vattenfyllt trångt område, för att stänga en livsviktig ventil! Möjligheterna att andas för honom var mycket små...

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online