UPSIDE OF ANGER
Biopremiär 19 augusti 2005

Regi: Mike Binder. Körtid: 1 tim 57 minuter. I rollerna: Joan Allen (Terry), Kevin Costner (Denny), Erika Christensen, Evan Rachel Wood, Keri Russell, Alicia Witt, Tom Harper m fl

När Terrys man en dag helt utan förvarning bara försvinner och Terry förmodar att han givit sig av med sin svenska sekreterare, blir Terry rasande. Hennes fyra döttrar Emily, Andy, Popeye och Headley visar inte den förståelse för sin mors situation, som Terry önskar. Hon är helt ur balans och med drinkglaset i hand irrar hon runt i huset och är ilsken på allt och alla.

Familjens vän Denny vill gärna göra sitt bästa för att trösta henne. Denny är en före detta basebollstjärna, som nu gör kommersiella radioprogram och signerar basebollar för att utöka sina inkomster. Han har för det mesta ett drinkglas i handen, för att förgylla tillvaron en smula.

Terry vill gärna ordna sina döttrars liv till det bästa, vilket inte till fullo uppskattas av dem. Headley i synnerhet är överkänslig för kritik och väljer även "fel" pojkvän. Andy slutar skolan och börjar arbeta som produktionsassistent åt Shep Goodman på samma radiostation som Denny. Terry är rasande dels över avhoppet från skolan, dels för att Shep inleder ett förhållande med dottern. Emily vill börja på en dansskola, som modern helt förkastar. Ja, döttrarna går inte i Terrys ledband.

Det gör såsmåningom inte Denny heller. Han tröttnar på den sura attityd som Terry visar honom, trots att han är till den milda grad tålig för Terrys dåliga humör.

Historien tar sedan en oväntad vändning!

Kevin Costner är utmärkt i sin rolltolkning och skildringen av en mors vånda med fyra döttrar är underhållande.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM