HIT FM FILMARKIV   V

 

 

 

Filmerna presenteras med den här informationen:
Filmtitel (eventuell originaltitel), premiärmånad, betyg från HIT FM (max 5 tassar), skådespelare, regissör, kort beskrivning och/eller citat från våra recensioner skrivna av Iva.

Very Bad Things mars 1999
Christian Slater, Cameron Diaz, Jon Favreau, Daniel Stern, Jeremy Piven, Leland Orser, regi: Peter Berg.


1. Cameron Diaz. 2. Christian Slater, Daniel Stern, Jon Favreau, Jeremy Piven & Leland Orser. 3. Cameron Diaz & Jon Favreau. Foto: SF.

En skräckfylld svart komedi. Ett gäng ordinära män, som till varje pris vill skona sina privatliv från skandaler, begår ohyggliga brott, och de genomgår samtliga sin förvandling på en väg som endast kan leda mot ett katastrofalt slut...

Vägen ut februari 1999 plus 4 klösklor av 5
Björn Kjellman, Thomas Hanzon, Peter Haber, Magnus Krepper, Viveka Seldahl, Michael Nyqvist, Shanti Roney, regi: Daniel Lind Lagerlöf.


Foto: Sandrew Metronome.

Det här är en film som speglar kriminalvårdens dilemma att ge och ta i mänskliga doser, och med hänsyn till det övriga samhället försöka ge hopp om ett nytt liv i förhärdade internsjälar. Jag njöt verkligen av den suveräna rollbesättningen, filmens allvar, värme, spänning och humor, och av Jens Fischers foto.
Björn Kjellman och Shanti Roney belönades med en varsin Guldbagge för bästa manliga huvudroll och bästa manliga biroll 1999. Läs mer om Guldbaggar år 1999.

Vampires december 1998
James Woods, Daniel Baldwin, Sheryl Lee, Thomas Ian Griffith, Maximilian Schell, Mark Boone Jr, regi: John Carpenter.
Alla vampyrälskare som vill se åtrå, hunger, passion och mycket blodsprut får göra det i "Vampires". Jack (James Woods) är ledare för en grupp vampyrdödare. De jagar världen runt för att söka förinta de minst sagt blodtörstiga hemskingarna. Då inträffar det ruskiga - de blir själva jagade.

Velvet Goldmine oktober 1998
Ewan McGregor, Christian Bale, Jonathan Rhys Meyers, Toni Collette, Eddie Izzard, regi: Todd Haynes.
Filmen visades i Cannes 1998 och vann priset för bästa konstnärliga utförande, vilket jag till fullo instämmer i. Det är en film av högsta konstnärliga utförande. Det är 70-tal, och glamrocken exploderar. Världen låter sig kittlas av brutal musik, glitter och den utmaning som bjuds manligheten. Brian Slade (Jonathan Rhys Meyers) finns i centrum. Han står i fågelskrud och målade naglar och ansikte i strålkastarljuset. Brian har komplicerade förhållanden, dels till sin fru Mandy (Toni Collette) och dels till den amerikanske rockstjärnan Curt Wild (Ewan McGregor).
Tiden har gått, nu är året 1984. Arthur (Christian Bale) är en ung journalist som får i uppdrag att utreda omständigheterna kring Brian Slades påhittade självmord, som sakta utsläckte hans karriär när sanningen uppdagades för fansen. Arthur känner olust och tveksamhet inför uppgiften. När han växte upp var han mer än ett fan till Slade, och det är en tid han vill glömma. Men arbetet får premieras före motstridande känslor, så Arthur uppsöker Brians exfru i hopp om att få hela storyn. Mandy får honom att återfinna Curt Wild och slutligen Brian själv, Arthurs gamla fallna glamrockidol.

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Letar du efter någon speciell film? Sök i vårt alfabetiska filmregister!

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta HIT FM om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online