Vad hände med Harold Smith? ( Whatever Happened to Harold Smith? )
September 2000

Tom Courtneay, Michael Legge, Laura Fraser, Stephen Fry, Charlotte Roberts, James Corden, regi: Peter Hewitt.

En film med en fantastiskt välfunnen rollbesättning. Filmen tar sin början i Englands 70-tal, närmare bestämt 1977.

Berättelsen handlar om familjerna Fraser och Smith. Harold Smith (Tom Courtneay) är en stillsam tv-tittande man, som är nöjd med livet om han får sitta där och röka på sin pipa. Men ingen anar hans dolda talanger. Inte minst hans utespringande och flirtande livliga fru, som finner Harold helt ointressant - tills dess hon får veta hans hemlighet. Då blommar hennes lust till Harold up igen. Unge sonen Vince Smith är en disco-älskande trevlig kille, som arbetar på advokatkontor och övar flitigt på danssteg i John Travolta-stil. Han är förälskad i Joanna på samma kontor, men vet inte hur han skall närma sig henne på rätt sätt.

Joanna Frasers familj har stark ambitionsinriktning - fadern är professor och lillasystern är ett föredöme för hela familjen. Därför protesterar Joanna upproriskt mot familjens strikta stil, och hon umgås med punkare, utklädd med svart peruk och hela köret... Vince vet inte om Joannas dubbelliv, och när han av en händelse stöter ihop med henne "som punkare" blir han blixtkär. Nu börjar handlingen röra till sig riktigt ordentligt. Harold hamnar i rampljuset när hans paranormala krafter kommer i dagen. Mitt i allt detta tilldelas Joannas far - i egenskap av vetenskapsman - uppdraget att utreda huruvida Harold är en bluff eller ej.

Vince grubblar på egna bekymmer och kommer fram till att det bästa sättet att försöka erövra Joanna på är nog att... ja, just vara sig själv!

Vad hände med Harold Smith? Filmen ger svaret!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM