VELVET GOLDMINE
Biopremiär den 16 oktober år 1998

Körtid: 1 tim 43 min, Ewan McGregor, Christian Bale, Jonathan Rhys Meyers, Toni Collette, Eddie Izzard, regi: Todd Haynes

Filmen visades i Cannes 1998 och vann priset för bästa konstnärliga utförande, vilket jag till fullo instämmer i. Det är en film av högsta konstnärliga utförande. Det är 70-tal, och glamrocken exploderar. Världen låter sig kittlas av brutal musik, glitter och den utmaning som bjuds manligheten. Brian Slade (Jonathan Rhys Meyers) finns i centrum. Han står i fågelskrud och målade naglar och ansikte i strålkastarljuset. Brian har komplicerade förhållanden, dels till sin fru Mandy (Toni Collette) och dels till den amerikanske rockstjärnan Curt Wild (Ewan McGregor).

Tiden har gått, nu är året 1984. Arthur (Christian Bale) är en ung journalist som får i uppdrag att utreda omständigheterna kring Brian Slades påhittade självmord, som sakta utsläckte hans karriär när sanningen uppdagades för fansen. Arthur känner olust och tveksamhet inför uppgiften. När han växte upp var han mer än ett fan till Slade, och det är en tid han vill glömma. Men arbetet får premieras före motstridande känslor, så Arthur uppsöker Brians exfru i hopp om att få hela storyn. Mandy får honom att återfinna Curt Wild och slutligen Brian själv, Arthurs gamla fallna glamrockidol.


  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM