VICKY CRISTINA BARCELONA
Biopremiär den 10 oktober 2008

Regi: Woody Allen. Körtid:1 timma 35 minuter. Censur: 7 år. I rollerna bl a: Scarlett Johansson (Cristina), Penelope Cruz (Maria Elena), Javier Bardem (Juan Antonio), Rebecca Hall (Vicky),Patricia Clarkson, Kevin Dunn, Chris Messina

De två amerikanskorna Vicky och Cristina får en sommar tillfälle att åka till Barcelona och bo hos en avlägsen släkting till Vicky. De båda tjejerna är mycket olika varandra. Vicky är eftertänksam till sin läggning, läser katalansk kultur och planerar att gifta sig med Doug i slutet av sommaren. Cristina är motsatsen; äventyrslysten och sexuellt nyfiken. Juan Antonio är en temperamentsfull, skandalomsusad konstnär, som bland annat blivit knivhuggen av sin före detta hustru Maria Elena, som också är konstnär.

När Antonio erbjuder Cristina och Vicky att följa med till det vackra Oviedo, där han vill guida dem runt, umgås och älska, så följer de båda med. Vicky är mycket tveksam till resan, men vill inte lämna Cristina ensam med den temperamentsfulle konstnären, utan gör motvilligt dem sällskap. Komplicerade kärleksrelationer utvecklas, där den minst sagt temperamentsfulla ex-hustrun Maria Elena intar en central roll.

Passionerad, vacker och dråplig kärlekskomedi.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM