VODKA LEMON
Release VHS och DVD vecka 50 2004

Manus och regi: Hiner Saleem. Körtid: 1 timme 24 minuter. Censur: rek från 7 år. I rollerna:Romen Avinian, Lala Sarkissian, Ivan Franek, Sahal Karielachvili och Ruzan Mesropyan.

Den gamla pensionerade officeren från Röda Armen lever ensam i den kurdiska delen av Kaukasien. Hans älskade hustru är död, hans ägodomar är få - och blir färre allteftersom han av penninganöd.. måste avyttra de saker han har.

Officerens son är i Paris och den gamle mannen förväntar sig att sonen ska sända honom litet pengar i hans eländiga tillvaro. "Ack ja"... säger byborna "sovjettiden var bra... vi hade allt. Vi låtsades göra allt för dem... och de allt för oss.. fast vi hade ingen frihet". Så ringer det på byns enda telefon.... Hamo har ett brev från sonen!!!!

Hoppet tänds hos den gamle officeren... kanske kommer räddningen med litet pengar? Men... det är ett brev som berättar att sonen skaffat en fransk fästmö och själv har ont om pengar... Sonen frågar om fadern kan ge honom några? Varje dag åker han buss till sin frus grav, för att borsta av snön på gravstenen och tala med henne.

Änkan Nina åker med samma buss. Hon jobbar i ett kioskliknande stånd mitt i obygden, utan värme... och säljer Vodka Lemon. När arbetet upphör... kan Nina inte betala sin bussbiljett och blir avslängd från bussen. Hamo betalar hennes biljett. På så sätt träffas Nina och Hamo.

En film som inte liknar någon jag sett tidigare. Den har en särpräglad trovärdighet och en värme som gör att filmen länge dröjer sig kvar på näthinnan. En stark Vodka Lemon!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM