White River Kid
Videopremiär augusti 2000

Bob Hoskins, Antonio Banderas, Ellen Barkin, Wes Bentley, regi: Michael Chapman.

En tragikomisk och knäpp film med goda skådespelare, där regissören Michael Chapman tar oss med på en vild resa genom Arkansas. Som "fader Edgar" ser vi Bob Hoskins och som Morales, hans medhjälpare i affärsföretaget, ser vi Antonio Banderas. Han är illegal invandrare från Mexiko och är lika mycket skojare som fader Edgar. Tillsammans far de runt och gör korstecknet och säljer billiga strumpor. Fader Edgar ser så faderligt trovärdig ut att de allra flesta skänker honom det mesta i Jesu namn.

Sheriffen är för övrigt en riktig mutkolv, så när "The White River Kid" dyker upp och riktar sin pistol mot fader Edgars tinning och tilltvingar sig en plats i bilen, då tror sheriffen på Edgars försäkran att "han ej på några villkor har någon "White River Kid" i bilen. Den killen skall du för övrigt akta dig för om han anser dig vara en "ulltunga", för dem skjuter han! Visst, killen är helt vansinnig. Men en elegant fjäril har han tatuerad på vänstra kinden!

I och med fjärilmannens förälskelse i en barflicka blir det hela också mer komplicerat, och snart är hela gänget inblandat i det ena eländet efter det andra. Fader Edgar hinner också med att förälska sig i en blind tehus-dam som bjuder på många överraskningar, förutom gott te!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM