Wonder Boys november 2000
Michael Douglas, Robert Downey Jr, Frances McDormand, Katie Holmes, Tobey Maguire, regi: Curtis Hanson.


1. Michael Douglas. 2. Michael Douglas & Frances McDormand.

En smått dekadent och proffsigt underhållande film. Se den, absolut!

Litteraturprofessorn Grady Tripp (Michael Douglas) sliter med en uppföljare till sin stora roman, som alla förväntar sig ska vara i samma klass som den tidigare. Men, han har skrivarvåndor, och nu börjar det gå väl lång tid. Det tycker i alla fall hans förläggare Terry (Robert Downey Jr), som infinner sig till den årliga litteraturfestivalen på deras college.

När Grady
- som har ett förhållande med rektorns fru Sara (Frances McDormand) - berättar för henne att hans fru Emily har lämnat honom, delger hon också honom en hemlis... Hon är gravid! Sara är tidigare barnlös och vill gärna behålla barnet, men vad skall hennes man rektor Walter säga?


3. Katie Holmes, Michael Douglas & Tobey Maguire. 4. Michael Douglas & Robert Downey Jr.

Grady, som inte kan hålla sig borta från droger - och i övrigt nog får betraktas som bohemisk - är älskad av sina elever. Full av beundran är Hannah (Katie Holmes) som för övrigt hyr ett rum i Gradys hus, och till beundrarnas skara hör också den tystlåtne och allvarsamme James Leer (Tobey Maguire) som är fast besluten att bli författare. Vad ingen vet är att han är en förstklassig mytoman. I fortsättningen ska han komma att trassla till den käre litteraturprofessorns liv ganska ordentligt...

Filmen skall inte berättas, den skall ses! Men så mycket kan sägas, att det finns en slocknad blindgångare i en baklucka, en retad och försmådd rektor, en sorgsen transvestit, en bortblåst roman och en ny kärlek med i spelet!


5. Tobey Maguire. 6. Michael Douglas & Frances McDormand. Samtliga foton: Frank Connor.

Regi av Curtis Hanson, som tidigare gjorde framgångsrika "L A konfidentiellt". Filmen är baserad på Michael Chabons roman med samma namn.

Det här är en film helt i min smak, och sällan har Michael Douglas varit mer välfunnen i sin roll. Ja, hela rollbesättningen är perfekt! Då är hunden Poe naturligtvis inberäknad!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online