X-men augusti 2000 (ej betygsatt)
Patrick Stewart, Hugh Jackman, Sir Ian McKellen, Famke Janssen, James Marsden, Halle Berry, Anna Paquin, Tyler Mane, Ray Park, Rebecca Romijn-Stamos, Bruce Davison, regi: Bryan Singer.


1. Hugh Jackman. 2. Patrick Stewart. 3. Scen ur filmen.

"X-men" är baserad på en framgångsrik serietidning skapad av Stan Lee under 1960-talet. Den handlar om ett grupp mutanter som var och en har olika udda "förmågor".

Cyclops (James Marsden) kan skicka iväg en energistråle med sina ögon, stark nog att borra sig genom berg. Jean Grey (Famke Janssen) har både telekinetiska och telepatiska krafter. Storm (Halle Berry) har kontroll över vädrets makter. Logan/Wolverine (Hugh Jackman) är en slagskämpe med utfällbara klor som har en förmåga att återhämta sig efter svåra skador. Rogue (Anna Paquin) kan absorbera kraft och minnen från de hon vidrör.


4. Hugh Jackman. 5. Halle Berry, James Marsden & Famke Janssen. 6. Hugh Jackman. Samtliga foton: Attila Dory.

Professor Charles Xavier (Patrick Stewart), som är tankeläsare, lär mutanter att kontrollera sina krafter för att hjälpa mänskligheten.

De kämpar mot Magneto (Sir Ian McKellen) och de övriga mutanter, "det onda brödraskapet", som han har samlat kring sig. Där ingår bland annat jättelike Sabretooth (Tyler Mane), Toad (Ray Park) som har förmåga att hoppa högt och slåss med sin långa tunga, samt Mystique (Rebecca Romijn-Stamos) som kan förvandla sig till vad eller vem som helst. Magnetos mål är att utrota mänskligheten.

Men Magneto är inte gruppens enda problem. De får också kämpa mot fördomar och hat från människor som inte kan acceptera de som är annorlunda.

För filmens många specialeffekter svarar Michael Fink och make-upeffektdesignern Gordon Smith.

Läs även om uppföljarfilmen "X-men 2".

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online