28 dagar juni 2000
Sandra Bullock, Dominic West, Elizabeth Perkins, Steve Buscemi, Viggo Mortensen, Azura Skye, Marianne Jean-Baptiste, regi: Betty Thomas.


1. Sandra Bullock. 2. Dominic West & Sandra Bullock.

En väl rollbesatt och välspelad film regisserad av Betty Thomas (som spelade en av poliserna i TV-serien "Spanarna på Hill Street"). Originalmanuset är skrivet av Susannah Grant (som även skrev manuset till "Erin Brockovich").

Vi ser här Sandra Bullock i huvudrollen som Gwen Cummings, som är en framgångsrik journalist i New York. När skymningen faller festar hon om ordentligt i stadens nattliv, och hon är populär bland kollegor och likasinnade. Speciellt är hon poppis hos Jasper (Dominic West) som är en stor charmör, men totalt ansvarslös, och ser livet som ett enda stort party.


3. Sandra Bullock. 4. Elizabeth Perkins & Sandra Bullock.

Efter en riktigt blöt natt vaknar Gwen upp i sängen bredvid Jaspar. Sakta kommer hon till insikt om att hon för länge sedan skulle ha varit på väg till sin syster Lilys bröllop. Hon ger sig hals över huvud iväg på den långa resan till det påkostade bröllopet.

Under tågresan hinner paret berusa sig ganska ordentligt i restaurangvagnen, och anländer alltså ganska "packade" till det ståndsmässiga bröllopet som redan är mycket försenat. Elizabeth Perkins spelar Lily, som naturligtvis upprörs över sin oansvariga och berusade syster. Men detta är bara början...

Jasper och Gwen dansar omkull bröllopstårtan, som går i tusen bitar. När Gwen, endast iförd underkläderna, "lånar" en limousin och slutligen landar i en villaträdgård
- allt i jakt efter en ersättningstårta - då är det dags för ett uppvaknande för Gwen. Hon döms till 28 dagars vistelse på ett ensligt beläget behandlingshem.


5. Sandra Bullock & Alan Dudyk. 6. Sandra Bullock m fl. Samtliga foton: Columbia TriStar.

Vi får följa henne under behandlingstiden, och vi får möta en rad färgstarka människor i hennes närhet. (Tankarna förs omedelbart till "Gökboet", och kanske undsläpps en liten suck: "har jag inte sett det förut?"...)

Steve Buscemi gör en roll som kurator, och viftar alltså för ovanlighetens skull inte med revolvern.

Filmen är inspelad i Ashville, North Carolina samt i New York City.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online