Erin Brockovich april 2000
Julia Roberts, Albert Finney, Aaron Eckhart, Marg Helgenberger, Peter Coyote, regi: Steven Soderbergh.


1. Julia Roberts. 2. Albert Finney & Julia Roberts. 3. Julia Roberts. 4. Julia Roberts. Foto: Columbia TriStar.

En underhållande film i bra tempo med ljuvliga Julia Roberts i många närbilder.

När Erin Brockovich skadas i en trafikolycka och hennes advokat misslyckas med att utverka skadestånd, ser Erin ingen annan utväg än att helt sonika gå rakt in på advokat Ed Masrys kontor och ockupera en arbetsstol där! Hennes ekonomi är körd i botten och hon har, som frånskild mor till tre små barn, inte så stora chanser på arbetsmarknaden. På nåder får hon ett underbetalt jobb på advokatfirman.

Ed är gammal och trött och vill succesivt trappa ner och sälja firman. Föga anar han konsekvenserna, när han ber Erin bringa ordning i en låda med "markaffärer". Lådan innehåller också "svar på blodprover" och läkarräkningar som har betalats av Pacific Gas & Electric (PG&E). Med advokat Ed Masrys tillåtelse utforskar hon varför.

Efter en hel del list och god övertalning har hon bilden ganska klar för sig. Giftiga kemikalier har förgiftat grundvattnet i den lilla kaliforniska staden Hinkley, och människor och djur har förgiftats och blivit svårt sjuka.

Erin och Ed samlar ihop mer än 600 målsägare och anmäler PG&E. Företaget hävdar att man numera inte använder det farliga "sexvärt krom" och att alla dammar byggts om för att förhindra att grundvattnet förgiftas. Bolaget förklaras icke skyldigt, men betalar ut 333 miljoner dollar till de drabbade. Det var det största skadeståndsbelopp som någonsin hade förekommit i en civil rättstvist i USA. Erin Brockovich, ensam mor med tre småbarn och utan formell utbildning, lyckades driva målet till sin spets.

En helt fantastisk historia! Läckra kläder och tillika foto svarar i nämnd ordning Jeffrey Kurland och Edward Lachman för. Manuset är skrivet av Susannah Grant som även har skrivit manus till "28 dagar"

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online