Där hjärtat bor maj 2000
Alexandre O Gou, Laure Raoust, Ariane Ascaride, regi: Robert Guédiguian.

En kärlekshistoria om två unga människor ur arbetarklassen som får kämpa mot rasism och fattigdom. men klarar sig tack vare en familjesammanhållning som bottnar i en generös och gränslös kärlek till varandra och livet.

Filmen utspelar sig i arbetarklassens Marseille och handlar om de båda ungdomarna Bébé (Alexandre O Gou) och Clim (Laure Raoust) som är 18 respektive 16 år gamla och förälskade i varandra.

Olyckliga omständigheter får Bébé oskyldigt dömd för våldtäkt, och samtidigt som han får sitta av sitt straff upptäcker Clim att hon väntar hans barn. De bägge barnens familjer försöker att få Bébé frikänd och mamma Marianne (Ariane Ascaride) söker upp kvinnan som utpekat Bébé som våldtäktsman, och försöker få henne att förstå att hon pekat ut fel person.

Bébé som tillsammans med sin syster är adopterad av Franck och Francine har alltid känt utanförskap på grund av sin svarta hudfärg. Adoptivmodern är djupt religiös och har systern som favorit, medan pappa Franck tillsammans med Clims far Joël försöker med alla till buds stående medel få ihop pengar till Bébés advokat. Hela historien gör Franck så deprimerad, att han tar till flaskan och får sparken från jobbet. Joël söker trösta honom. Allt är dock förgäves. Men ett nytt liv tänds. Clim föder barnet!

En varm kärlekshistoria om unga människor som trotsar det mesta och tror på framtiden. Litet lågt tempo dock. Ariane Ascaride som spelar Clims mamma har en fantastisk utstrålning.

Regissören Robert Guédiguian har också regisserat "Marius & Jeanette" som hade svensk premiär i november 1998. Även i den filmen medverkade Ariane Ascaride. Läs vår recension här.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online