Marius & Jeanette
November 1998

Ariane Ascaride, Gerard Meylan, Laetitia Presenti, Miloud Nacer, regi: Robert Guédiguian.

Den här fantastiskt ömsinta och varma kärlekskomedin skall ni absolut se. Den är så full av dråpliga replikskiften, sensualism och livskraft att man får så mycket musik i hjärtat att man kan dansa ut i livet! Filmen handlar om den temperamentsfulla kassörskan Jeanette (Ariane Ascaride) som bor i ett litet hus tillsammans med sina två barn. Hon har ont i ryggen och vill sitta hopkrupen i kassan för att minska belastningen för ryggen, men då får hon sparken. I åtta år har Jeanette levt ensam utan man, alltsedan ett av barnens far omkommit i en olycka. Tillsammans hade de ett kärleksliv som hon minns med glädje och stor saknad.

Huset som hon bor i behöver målas om, och hon går till en nedlagd cementfabrik för att hämta några kvarlämnade färgburkar. Då uppenbarar sig en halt vakt (Gerard Meylan) med en bössa riktad mot henne, och hon tvingas avstå från sin färg. Några dagar senare återser de varandra och sakta börjar en öm kärlekshistoria spira.

På den gemensamma gården i fastigheten frodas mycken värme, glädje och gemenskap. Som i alla riktigt stora kärleksdraman tillstöter komplikationer. De goda grannarna gör allt för att ställa det till rätta mellan parterna, och i den vevan inträffar filmens jätteslagsmål som är så komiskt att det inte skall beskrivas, utan ses!

Regissören Robert Guédiguian har också regisserat "Där hjärtat bor" som hade svensk premiär i maj år 2000. Även i den filmen medverkar Ariane Ascaride. Läs vår recension här.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM