Det blir aldrig som man tänkt sig februari 2000
Bibi Andersson, Gösta Ekman, Jacob Ericksson, Peter Dalle, Josefin Nilsson, Marie Richardson, Cecilia Frode, Peter Wahlbeck, regi: Måns Herngren & Hannes Holm.

En allvarlig komedi av Herngren och Holm med en lysande insats av Bibi Andersson. Filmen är absolut sevärd!

En av de tre systrarna som filmen kretsar kring är förlovad med en framåtsträvande ung man som tillsammans med henne har tagit beslutet att vänta några år med att skaffa barn. Tillfälligtvis hoppar hon i säng med en ballongförare som gör henne gravid.

Den äldsta systern har en stor ekonomisk trygghet och är gift med en älskad make, men har problem med att hon inte får barn hur mycket de än kämpar på.

Den yngsta systern är störtkär i en smågangster som just nu "sitter inne". Hon väntar, tillsammans med deras barn, troget på att mannen skall slippa ut och livet skall återgå till normal tillvaro.

Föräldraparet, som utmärkt rolltolkas av Bibi Andersson och Gösta Ekman, är i 65-årsåldern och litet trötta och märkta av livet. De tre systrarna med familjer gästar föräldrarna i sommarhuset. Mamman bakar spettekaka, för hon tror att flickorna så förväntar sig, och flickorna med respektive män äter mest pliktskyldigast. Å andra sidan är ju mamma bra att ha när mellandottern plötsligt får en roll i en TV-såpa.

Bibi Andersson belönades med en Guldbagge för bästa kvinnliga biroll 2000.
Läs mer om Guldbaggar år 2000.

Läs mer om spettekaka.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online