En sång för Martin
Mars 2001

Sven Wollter, Viveka Seldahl, Reine Brynolfsson, regi: Bille August.

Martin (Sven Wollter) är en berömd dirigent och kompositör, och i hans orkester spelar Barbara (Viveka Seldahl) första fiolen. Ljuv musik uppstår mellan dem och de lämnar båda sina familjer, med vuxna barn på båda sidor, för att gemensamt gifta om sig. Äktenskapet är mycket lyckat, både privat och arbetsmässigt, och några helt fantastiska år förflyter med sol och glädje. Smolk i bägaren kommer smygande, då Martin gradvis börjar glömma olika saker...

Till en början viftar de båda två bort glömskan, men så en dag står det klart att allt inte är som det ska. Läkarundersökningen ger ett sorgligt besked. Martin har drabbats av en obotlig sjukdom, som kommer att göra honom onåbar och till en annan personlighet än den han är... Martin och Barbara har lovat varandra uppriktighet livet ut. Någonting som Barbara inte kan hålla, då samvaron dem emellan blir alltför påfrestande. Deras barn, som till en början anklagade sina föräldrar, försonas nu med familjen, och tappra försök görs att fira födelsedagar och andra högtidsdagar.

Martin sjunker djupare in i sin egen värld, och Barbara inser att han har det bäst utan henne. Hennes förtvivlan är djup och sann. Martins agent och vän, Biederman (Reine Brynolfsson), är inte mycket till hjälp för Barbara. "En sång för Martin" är en kärlekshistoria som visar att ibland kan ödet slå till så hårt att hur du än kämpar för din kärlek, blir du tvungen att avstå ifrån den. Du lämnas ensam i minnets så småningom solblekta värld.

Regissören Bille August har skrivit manuset efter romanen "Boken om E" av Ulla Isaksson. Vi bjuds på fantastiskt foto av Jörgen Persson. För musiken i filmen svarar Stefan Nilsson. Filmen är inspelad i det vackra Bohuslän och i Göteborg.

Briljant skådespel av Viveka Seldahl och Sven Wollter! Vilket elegant par, och vilket samspel!.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM