GUSTAF 2 ( Garfield - A Tale Of Two Kitties )
Biopremiär 4 augusti år 2006

Regi: Tim Hill. Musik: Christopher Beck. Censur: Barntillåten. Körtid: 1 timme 18 minuter. Foto: Peter Lyons Collister, ASC. Scenografi: Tony Burrough. Kostym: Francine Jamison-Tanchuck. Manus: Joel Cohen & Alec Sokolow , baserad på seriestrippen "Garfield" (Gustaf). I rollerna: Breckin Meyer (Jon), Jennifer Love Hewitt (Liz), Billy Connolly (Lord Dargis) m fl. Svensk regi: Kristian Ståhlgren. Svensk översättning och sångtexter: Robert Cronholt. Röster i svenska versionen av filmen: Claes Malmberg (Gustaf), Göran Gillinger (Jon), Anna Nordell (Liz), Peter Harryson (Prins) m fl

Jon ... Gustafs husse... reser till London för att där fria till veterinären Liz, som rest dit på ett speciellt uppdrag. Det Jon inte anar är, att både Gustaf och hans kompis - hunden Ådi - följer med, som fripassagerare i Jons bagage. De har slängt ut Jons kläder ur väskan och själva krupit ner i den, för att även de ska få "göra London". Väl framme förväxlas Gustaf med sin dubbelgångare den kungliga katten Prins, som är enväldig härskare på slottet "Castle Carlyles", där han har en hel stab till sin uppassning. Förväxlingen sker på grund av att slottets Lord Dargis vill röja Prins ur vägen och själv bli härskare på slottet. Därför slänger han Prins i sjön i hopp om att han ska drunkna. Men... katter är seglivade och när Prins slutligen dyker upp ur vattnet.... är det genom ett ventilgaller på en London-gata. Där blir han i sin tur förväxlad med katten Gustaf och får leva hans liv.... en tid. Ett liv, som vida skiljer sig från det han är van vid på slottet. Men gissa om Gustaf "mår som en Prins" i sin nya tillvaro, som härskare på slottet? Hur det går i fortsättningen? Se själva!

Även om storyn känns aningen "utnött" rekommenderas hela familjen att se denna charmiga film med allas vår Gustaf i centrum och alla de roliga talande djuren, som finns på slottet. Spelfilm och datoranimation blandas på ett lysande sätt.

 

  » HIT FM HEM
  » HIT FM FILM
  » AKTUELLA FILMER
  » FILMFAKTA
  » SÖK FILM

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM