I spindelns nät ( Along Came a Spider )
Augusti 2001

Morgan Freeman, Mika Boorem, Monica Potter, Michael Wincott, regi: Lee Tamahori.

En spännande och väl rollbesatt thriller om mordutredaren Alex Cross (Morgan Freeman), efter James Pattersons andra succéroman som filmatiserats.

Kriminalspykologen Alex Cross är, efter 8 månader, fortfarande inte i balans efter kollegan Tracies ytterst tragiska död. Han känner djup sorg och har innerligt tröttnat på psykotiska brottslingar efter olyckshändelsen med den dödliga utgången, då han och Tracie var partners i jakten på en psykopat och Tracie var lockbete under en bilfärd med psykopaten. Mycket motvilligt tvingas Alex nu tillbaka i tjänst vid Washingtons polisdistrikt då senator Hank Roses dotter Megan (Mika Boorem) kidnappas av en psykopat, som tjänstgjort som lärare vid flickans skola - som för övrigt bevakas av Secret Service och närmare bestämt av den unga Jezzie Flannigan (Monica Potter) och hennes manlige kollega Ben Devine.

Jezzie sitter nu i skolan, gråtande och otröstlig för att hon inte kunnat förhindra kidnappningen. Tröstande lägger Alex sin erfarna hand över hennes späda axel, och ger de rätta tröstande orden, som får Jezzie att torka tårarna och vilja lösa den svåra uppgiften att försöka spåra kidnapparen. Snart ger sig psykopaten/kidnapparen till känna under namnet Gary Soneji (Michael Wincott). Naturligtvis berättar han inte att han fört ombord Megan på sin båt C-Dreamer, där hon hålls inlåst medan Gary förhandlar om nästa steg i dramat...

Till en början anses inte Jezzie och kollegan Ben Devine lämpliga att delta i jakten, men Alex hävdar att de, under sina två tjänstgöringsår i skolan, är de som bäst känner läraren Gary Soneji och följdaktligen kan lämna de bästa tipsen på vad de kan leta efter. Alex själv finner en del ledtrådar genom datorn och genom Megans kompis Dimetri.

Så följer en spännande jakt på Gary, som är en riktigt ruskig typ. Lilla Megan visar stort mod och initiativkraft. Upplösningen skall inte berättas här - den skall ni med spänning följa i biosalongen!

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM