Jalla! Jalla! december 2000
Fares Fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny, Laleh Pourkarim, Sofi Ahlström Helleday, Jan Fares, regi: Josef Fares.


1. Fares Fares & Torkel Petersson. 2. Fares Fares & Torkel Petersson. 3. Torkel Petersson & Fares Fares. Foto: Peter Widing.

På arabiska betyder Jalla! Jalla! "kom igen!", det vill säga "ge inte upp, utan kom igen!". Roro (Fares Fares) och Måns (Torkel Petersson) är två jobbarkompisar på Parkförvaltningen, där de kämpar med att hålla gräsmattorna rena från allt bajs och skräp.

I sällskap på jobbet har de också en tyst färgad man, som verkar förstå allt, men ännu inte kan uttrycka sig på svenska. Hursomhelst smälter han in i gänget och behandlas med överseende och ömhet. Kompisskapet är gott, och dagarna flyter ganska likartat
- tills Roro förväntas gifta sig med Yasmin (Laleh Pourkarim), som liksom Roro ursprungligen kommer från Libanon. Problemet är dock att Roro är innerligt kär i sin Lisa (Tuva Novotny), och kärleken är lika innerligt besvarad av Lisa...


4. Laleh Pourkarim. 5. Tuva Novotny & Fares Fares. 6. Torkel Petersson, Fares Fares & Jan Fares. Foto: Jens Assur.

Så, vad gör nu Roro? Ja, det vet han inte riktigt själv, då det visar sig att om han inte gifter sig med Yasmin, sänder hennes bror henne tillbaka till Libanon! Hur skall nu Roro kunna förklara kulturkrockarna för sin älskade Lisa? Inte blir det lätt...

Måns har problem av andra slag i samlivet med sin flickvän Jenny (Sofi Ahlström Helleday). Jenny försöker med alla medel att tända Måns, men förgäves... Kanske passar inte Måns och Jenny för varandra? Ska Måns söka läkarhjälp?

Roro har en släkting som med, i mina ögon, ganska tveksamma och bryska metoder försöker hjälpa Måns med kärleksproblemen! Det verkar inte heller ha någon effekt! Så möter han Yasmin, som ska gifta sig med Roro, och då händer oväntade ting...


7. Tuva Novotny, Fares Fares, Torkel Petersson & Laleh Pourkarim. 8. Fares Fares & Tuva Novotny. 9. Regissören Josef Fares.
Foto: 7. Peter Widing. 8. Jens Assur. 9. Anna Malini Ahlberg.

Regissören Josef Fares har även skrivit manuset till filmen. Josef Fares kom till Sverige från Libanon 1987, och började göra egna kortfilmer när han var 15 år. Så småningom blev de fler och fler, och med "Jalla! Jalla!" presenterar han sin första långfilm.

Jalla! Jalla! Josef Fares!

"Jalla! Jalla!" ska ni inte missa! Den har en stor charm och är medryckande rolig! Torkel Petersson är utmärkt i sin roll som Måns. Filmens fotograf är Aril Wretblad. Originalmusiken görs av Daniel Lemma.

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online