Livet i 8 bitar
September 2002

Sunil Munshi, Kjell Bergqvist, Eva Dahlman, Jan Malmsjö, Malin Larsson, Bojan Westin, Jessica Zandén, Rebecka Englund, David Batra, Nils Moritz, Björn Granath, Tomas Norström, Sid Rence, Kailey Litherland, Benjamin Augler, Patrik Larsson, regi: Jonathan Metzger & Pontus Klänge.

En ny film av de två unga debutanterna Jonathan Metzger och Jonas Raber. Manuset har de skrivit tillsammans och för regin svarar Jonathan i samråd med Pontus Klänge. Josef Fares (24), som gjorde "Jalla, Jalla", blir nu åldersmässigt " omkörd" av den ett år yngre Jonathan, som för övrigt tänker skaffa sig en doktorshatt genom att doktorera i ekonomisk historia. Lågmäld och trevlig är han, den unge regissören Jonathan Metzger som får en lyckospark på vägen från oss på HIT FM.

I rollistan finns många av mina favoriter, som till exempel Sunil Munshi som jag tycker gjorde goda insatser i bland annat tv-serien "Den sjätte dagen" och "Vingar av glas" och veteranen Kjell Bergqvist från bland annat succén "Den bästa sommaren" och många andra filmer.

J (Sunil Munshi) är killen som förlorat sig i tv-spelets värld. Jo, visst älskar han sin judiska familj och sin flickvän Lina (Malin Larsson) som han bor ihop med. De har faktiskt varit ihop i fem hela långa år - utan att hon blivit presenterad för hans familj... Varför? "De är rasister allesamman" säger J, "och de vill att jag hellre gifter mig med en urkass judinna än en ickejudinna"!!! Lina är också evigt trött på J:s tv-spelande. Han struntar i plugg och tentor..., och tillbringar i stället dagarna framför tv-spelet. Ibland räcker inte studiebidraget, så då tar han till okonventionella medel för att få in pengar... En insamlingsbössa för buss 54:as bevarande ger en hel del..., till exempel.

J anmäler sig till VM i Nintendo i Kalifornien. Paret Lina och J slår vad om att "vinner J tävlingen, så ska Lina aldrig mer klaga på hans spel... Förlorar han så får han aldrig mer röra ett tv-spel". J lyckas kvala in till tävlingen i Los Angeles. Dock finns ett hinder... Den judiska påskmiddagen - som är den allra heligaste sammankomsten inom hans familj - inträffar olyckligtvis på resdagen till tävlingen. J kan omöjligen utebli..., så det blir att försöka vara med på den heliga familjemiddagen och ha en taxi väntande för en ilfart till Arlanda och vidare till USA och tävlingen! Hur det går? Måltiden får ett makabert slut..., men mer ska inte berättas utan ses, i denna stormiga och respektlöst underhållande komedi av Jonathan Metzger och Jonas Raber - som jag hoppas snart återkommer med nya filmer.

Mats Axby svarar för filmens foto.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM