HIT FM FILMARKIV   N

Filmerna presenteras med den här informationen:
Filmtitel (eventuell originaltitel), premiärmånad, betyg från HIT FM (max 5 tassar), skådespelare, regissör, kort beskrivning och/eller citat från våra recensioner skrivna av Iva.

The Ninth Gate november 1999
Johnny Depp, Lena Olin, Frank Langella, Emanuella Seigner, regi: Roman Polanski.


Hedersgästen på 1999 års upplaga av "Stockholm filmfestival", Roman Polanski, har regisserat denna thriller som är spännande och välgjord. Han bestämde sig ganska omgående att fråga Johnny Depp om han ville spela rollen som bokhandlaren Corso, som utan skrupler jagar en satanistisk bok för pengar. Johnnys outgrundliga leende med en blandning av elakhet och charm tyckte Roman Polanski stämde in med rollfiguren Corso, som har någon sorts hatkärlek till böcker. Dock är Corso inte det minsta intresserad av djävulen, men han kommer att få möta honom eller henne i många skepnader.

Noll tolerans oktober 1999
Jakob Eklund, Marie Richardson, Peter Andersson, Jacqueline Ramel, Lennart Hjulström, Hans Moseson, Fredrik Dolk, Stig Torstensson, regi: Anders Nilsson.
En tuff, tät, mycket välgjord och spännande thriller med utmärkt foto av Jacob Jörgensen. Johan (Jakob Eklund) räddar livet på dottern till Helén (Marie Richardson) i ett skottlossningsdrama. Spindeln i nätet i den blodiga historia, som utspelas i en juvelerarbutik, är Leo (Peter Andersson), som är en hårdför och skrupelfri gangster som länge har gäckat polisen. Johan försöker få bevis mot Leo, men med Leos speciella metoder att tysta vittnen och andra sofistikerade metoder hamnar Johan själv på de åtalades bänk. Han flyr och försöker sätta dit Leo, samtidigt som han själv är jagad av hela Göteborgs poliskår.

Läs även om uppföljarfilmerna "Livvakterna" och "Den tredje vågen".

När karusellerna sover (julkalendern 1998) videopremiär oktober 1999
Hasse Alfredsson, Claes Malmberg, Jonathan Gillberg, Gerd Hegnell, regi: Hasse Alfredsson.
1998 års julkalender av Hasse Alfredsson uppdelad på två videokassetter om vardera 150 minuter. Den nyfikne skolgrabben Jack finner av en slump vägen till ett vinterstängt nöjesfält, där karusellerna sover sin vintersömn, och där den vänlige Manfred (Claes Malmberg) målar och renoverar cirkusfigurerna till nästa säsong. Vi bjuds på en varm och vänlig vandring i cirkusvärlden.

National Geographic: Berättelser från 2:a världskriget / Hemligheter som förändrade kriget videopremiär juni 1999
Filmens speaker Arne Weise, med sin medryckande berättarförmåga, guidar oss igenom denna fantastiska och otroliga berättelse om människorna som riskerade allt.

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta HIT FM om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

Copyright © 1995 - All rights reserved HIT FM