HIT FM FILMARKIV   P

Filmerna presenteras med den här informationen:
Filmtitel (eventuell originaltitel), premiärmånad, betyg från HIT FM (max 5 tassar), skådespelare, regissör, kort beskrivning och/eller citat från våra recensioner skrivna av Iva.

Pettson & Findus - Katten och gubbens år december 1999
Svenska röster: Tord Peterson, Kalle Lundberg, Gunnar Uddén, Mona Seilitz, regi: Hanan Kaminski.


En underbart trevlig och väl tecknad film. Vem är det som firar 3 födelsedagar om året? Vem är det som binder fast en raket i svansen? Vem är det som busar med Pettson? Katten Findus förstås! Den här gången håller det på att gå riktigt illa för Pettson och Findus. Hade inte Gustavsson med hunden kommit till undsättning så hade det inte funnits fler äventyr att berätta om Pettson och Findus. Till exempel äventyret när de tillsammans gillrade en fälla för räven som härjade i nejden och skrämde hönsen. Eller den gången som Pettson gjorde illa foten till julafton och fick så mycken mat sig tillburen från alla grannar som hört om hans olycka. Snällare grannar får man leta efter. Alla samlades kring Pettson och skrattade och pratade och önskade varandra en riktigt god jul! Det här är en riktig familjefilm. Lilla Emma, 4 år, njöt av filmen i fulla drag.
Läs även om uppföljarfilmen "Pettson & Findus - Kattonauten".

Pippi i Söderhavet september 1999
Tecknad film baserad på Astrid Lindgrens berättelser. Svenska röster: Elin Larsson, Jasmine Heikura, Max Wallér, Börje Ahlstedt m fl. Regi: Paul Riley.


En familjefilm för alla som älskar den tecknade Pippi, med härlig musik. Sångtexterna har Ture Rangström gjort och den fina musiken svarar Anders Berglund för. Pippis far, kapten Långstrump, har kommit för att hämta Pippi till en seglats i Söderhavet. Pippi är inte sen att fråga Tommys och Annikas föräldrar om de får följa med på seglingen, och kan man tänka sig, de säger ja. Så äventyret kan börja. På vägen råkar de ut för pirater. Dunder-Karlsson och Blom har också gömt sig ombord. Också andra skurkar lurar i vågorna. De är ute efter de vackra pärlorna som Pippi samlar i en grotta på Kurrekurreduttön, men de får gå en hård match mot Pippi.

The Polish Bride juli 1999
Monic Hendrickx, Jaap Spijkers, regi: Karim Traidia.
En ömsint vardagsskildring med dramatik och glänsande skådespel. Anna (Monic Hendrickx) flyr, blåslagen och naken under en regnkappa, undan sin hallick. Hon hittas av den holländske ungkarlsbonden Henk (Jaap Spijkers). Henk behandlar henne ömt och med respekt, och de börjar mer och mer glädjas över varandras närvaro. En dag står Annas hallickchef utanför dörren och kräver Annas tjänster åter. Hon bryter sitt kontrakt, säger han, och berättar vidare att när han nästa gång återkommer blir det hårdare tag. Och det blir det. Det hela utvecklar sig till en blodig uppgörelse.

Place Vendôme april 1999
Catherine Deneuve, Bernard Fresson, regi: Nicole Garcia.
Vid filmfestivalen i Venedig 1998 fick Catherine Deneuve pris för bästa kvinnliga skådespelare. I denna stilfulla, mycket franska film, njuter vi av hennes begåvning och hennes utsökta elegans.

Payback mars 1999
Mel Gibson, Gregg Henry, Maria Bello, Lucy Liu, Deborah Kara Unger, David Paymer, Kris Kristofferson, regi: Brian Helgeland.


Här är det varning för hårda tag. Det här är en blodig och hårdkokt film. Mel Gibson lyckas filmen igenom vara en riktig "bad guy" som med alla medel till buds vill ha igen de pengar hans före detta kompis har stulit från honom.

Pelle Svanslös (julkalendern 1997) videopremiär november 1998
Björn Kjellman, Christer Fant, Lasse Brännström, Cecilia Ljung, Peter Harryson, regi: Mikael Ekman.
1997 års julkalender, baserad på Gösta Knutssons böcker, omklippt i spelfilmsformat och uppdelad på två videokassetter om vardera 145 minuter. Bänka er för högtidsstunder med Pelle och hans värld. Detta är underhållning på högsta nivå för hela familjen. Pelle kommer nyinflyttad och bosätter sig på Kyrkogårdsgatan med sin människofamilj. Pelle ses ofta på taket i sin kupol, varifrån han kan blicka över till sin kära Maja Gräddnos fönster. Elaka Måns som bor tillsammans med Bill och Bull på Åsgränd tycker genast illa om nykomlingen Pelle. Måns får den ena elaka idén efter den andra i sitt huvud. Samtliga idéer går ut på att förnedra och förlöjliga Pelle, men oftast får Måns bita i det sura äpplet.
Det har även gjorts en långfilm om Pelle Svanslös (biopremiär oktober 2000) som heter "Pelle Svanslös och den stora sKATTjakten".

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta HIT FM om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

Copyright © 1995 - 2016 All rights reserved HIT FM