Phone Booth
April 2003

Colin Farrell, Katie Holmes, Forest Whitaker, Radha Mitchell (samt Kiefer Sutherlands röst), regi: Joel Schumacher.

"A phone call can change your life, but for one man it can also end it"!!! Men det vet inte Stu Shepheard (Colin Farrell) som är en framgångsrik och kaxig PR-konsult, som - för att hemlighålla sitt vänsterprasslande - med förkärlek använder sig av telefonkiosker, och särskilt en utvald som ligger på Manhattan, när han ringer sin senaste älskarinna Pamela. Stus hustru Kelly är av tidigare erfarenhet misstänksam och kollar hans mobilsamtal, men på detta sätt kan han ju hemlighålla sina utsvävningar med Pamela... Men..., en dag när han lyfter luren i "sin" telefonkiost på Manhattan för att ringa älskarinnan, händer följande: En okänd röst (Kiefer Sutherland) i telefonluren hotar att skjuta Stu om han lämnar telefonkiosken...

En röd liten punkt befästad på Stuarts bröst talar sitt tydliga språk... Mannen (rösten) har Stu i lasersiktet. Allt utspelar sig i vad som sedan följer runt denna telefonkiost och jag kan lova att spänningen stiger, minut för minut... På några sekunder har vardagen runt denna telefonkiosk på Manhattan förvandlats till en plats för uppgörelse mellan liv och död... Och hur ska det hela komma att upplösas??? Ett stort polisuppbåd finns på plats, men vad kan de göra?

Regissören Joel Schumacher har tidigare gjort filmer som "Falling Down" och "Tigerland".

Originellt och spännande, så det förslår..., det måste sägas om denna suggestiva, psykologiska thriller som utspelas i en "Phone Booth", med en dråpligt oförstående pågående hallickverksamhet i kringmiljön.

Mer om Joel Schumachers film "Tigerland".

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM