PIECES OF APRIL
Premiär 21 januari 2005

Regi:Peter Hedges. Körtid:1 tim 20 min. I rollerna:Katie Holmes, Patricia Clakson, Derek Luke, Alison Pill och John Gallagher Jr, m fl.

April Burns, som tidigt brutit upp från sin familj i Pennsylvania, för att leva ett bohemiskt liv på Lower East Side i New York tillsammans med sin färgade pojkvän Bobby, har nu bjudit hela sin familj till Thanksgiving-middag. Det unga paret April och Bobby är lindrigt sagt främmande för matlagning, men fast beslutna att laga kalkon, tranbärssås och litet till. Allt för att välkomna Aprils familj, som betraktar henne som "svarta fåret". När kalkonen är stoppad, med färdigköpt inkråm, och ska in i ugnen, upptäcker April, att ugnen är "död". Hur hon än försöker, så är den omöjlig att få liv i. Hon vill inte misslyckas med sin Thanksgiving-middag! Hon tänker inte ge upp!

Hon går runt i huset och knackar dörr, för att få låna ugn till att steka kalkonen i. På Lower East Side bor en brokig skara hyresgäster. Hos det färgade paret Evette och Eugene får April låna ugnen några timmar och sedan får hon försöka få hjälp någon annanstans, kalkonens restrande två timmar av den beräknade fulla stektiden. Eugene hjälper också April att laga tranbärssås. Någon ger April ett tips, att Wayne i 5 D har en ny ugn. Wayne, med mopsen Bernadette i famnen, låter April steka kalkonen i sin ugn. Fast komplikationer tillstöter även här! Wayne har många egenheter och mopsen Bernadette har stor aptit!

Parallellt med festförberedelserna följer vi familjen Burns resa mot New York och stundande Thankgivings-middag. I bilen färdas mormor, mamma, syster Beth, bror Timmy, mamma Joy och pappa Jim. En resa som ar fylld av komplikationer.

En varm och bisarrt underhållande liten independentfilm, med många budskap och underbart skådespel. Se den!

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © All rights reserved.
HIT FM