HIT FM FILMARKIV   R

Filmerna presenteras med den här informationen:
Filmtitel (eventuell originaltitel), premiärmånad, betyg från HIT FM (max 5 tassar), skådespelare, regissör, kort beskrivning och/eller citat från våra recensioner skrivna av Iva.

Rätt upp i 90-talet oktober 1999
Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Christopher Walken, Sissy Spacek, Dave Foley, regi: Hugh Wilson.


En stundtals hysteriskt rolig komedi. En excentrisk forskare (Christopher Walken) tar i början av 60-talet, mitt under Kuba-krisen, sin gravida fru (Sissy Spacek) ner i sin atombombssäkra bunker. En explosion från ett störtande flygplan gör att de blir övertygade om att ett kärnvapenkrig har brutit ut. Deras nyfödde son Adam lärs upp i bunkern om vett och etikett á la 60-tal och när 35 år har gått och sonen (Brendan Fraser) beger sig upp på jakt efter nya förnödenheter, och kanske en flickvän, visar sig allt han har lärt sig vara så naivt förlegat att han betraktas som galen av sin omgivning. En rolig manusidé och en väl genomförd inspelning gör att denna smått otroliga historia faktiskt verkar helt trovärdig.

Runaway Bride september 1999
Julia Roberts, Richard Gere, Hector Elizondo, Joan Cusack, Tom Hines, Rita Wilson, regi: Garry Marshall.
Romantisk komedi där Richard Gere och Julia Roberts spelar mot varandra igen (tio år efter succén med "Pretty Woman"). Det här är parets bästa film, och den är småroligt underhållande.

Rush Hour april 1999
Jackie Chan, Chris Tucker, Tzi Ma, Tom Wilkinson, Chris Penn, Julia Hsu, Elisabeth Pe´na, regi: Brett Ratner.


Ett makalöst omaka par - Jackie Chan och Chris Tucker.

Konsul Han (Tzi Ma) avtackas av guvernör Griffin (Tom Wilkinson). Det är nämligen Honk Kongs sista dag som brittisk koloni! Under efterföljande festmåltid kommer kommissarie Lee (Jackie Chan) - anställd i Hong Kongs poliskår - in och viskar i örat på konsul Han, att "en stor skatt av antik kinesisk konst räddats från att smugglas till väst av den ökände brottslingen Juntao... Alla jublar!

När konsul Han dagen efter reser till Los Angeles så kidnappas hans karatefrälsta lilla dotter Soo Yung och kidnapparna ställer krav på en lösensumma av först 70.000 dollar - en summa som senare höjs...

Den förtvivlade konsul Han kallar - trots att FBI lovat hitta kidnapparna - in sin favoritpolis, kommissarie Lee. Det gillar inte FBI, som inte vill ha Lees inblandning. Därför utser man polisman Carter (Chris Tucker) att hämta Lee vid ankomsten, och sedan med alla medel hålla honom borta från fallet med den lilla flickan Soo Yung.

Lee är en mycket nära vän till Soo Yung, och det är också han som lärt henne karate. Lee vill därför absolut hjälpa sin favoritflicka, och inte alls gå i ledband till Carter, som är en mycket speciell man med en mycket stor "trut".

Det omaka paret Lee och Carter har till en början nästan oöverstigliga inkörningsproblem, men till slut blir de faktiskt ett riktigt litet radarpar - som med stor dramatik faktiskt uträttar en hel del. Carter har ju i allra högsta grad talets gåva, och Lee den fysiska kompetensen...

I en helt fantastisk scen visar Carter sina rap-rörelser och Lee svarar med att översätta det hela till karate-dans. Som sagt - de är ett oslagbart par.

Hur det nu går med kidnappningshistorien - ja, det ska ni absolut se själva. För fotot i denna "rap-karate"-film svarar Adam Greenberg. Filmen har en brokigt sammansatt rollista, som förutom huvudrollsinnehavarna också innehåller namn som Chris Penn, Julia Hsu och Elisabeth Pe´na.

Läs även om uppföljarfilmen "Rush Hour 2".

Rounders - sista spelet januari 1999
Matt Damon, Edward Norton, Mol Gretchen, regi: John Dahl.


En film om spelbegär. Drömmen är att vinna och bli kvitt alla skulder och att få börja ett nytt liv. Intensivt och medryckande spel av Matt Damon och Edward Norton gör filmen spännande.

<

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta HIT FM om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

Copyright © 1995 - 2016 All rights reserved HIT FM