RUSH HOUR
Biopremiär den 0 april år 1999. Se även Rush Hour 2

I rollerna: Jackie Chan, Chris Tucker, Tzi Ma, Tom Wilkinson, Chris Penn, Julia Hsu, Elisabeth Pena, regi: Brett Ratner

Ett makalöst omaka par - Jackie Chan och Chris Tucker. Konsul Han (Tzi Ma) avtackas av guvernör Griffin (Tom Wilkinson). Det är nämligen Hong Kongs sista dag som brittisk koloni! Under efterföljande festmåltid kommer kommissarie Lee (Jackie Chan) - anställd i Hong Kongs poliskår - in och viskar i örat på konsul Han, att "en stor skatt av antik kinesisk konst räddats från att smugglas till väst av den ökände brottslingen Juntao... Alla jublar! När konsul Han dagen efter reser till Los Angeles så kidnappas hans karatefrälsta lilla dotter Soo Yung och kidnapparna ställer krav på en lösensumma av först 70.000 dollar - en summa som senare höjs...

Den förtvivlade konsul Han kallar - trots att FBI lovat hitta kidnapparna - in sin favoritpolis, kommissarie Lee. Det gillar inte FBI, som inte vill ha Lees inblandning. Därför utser man polisman Carter (Chris Tucker) att hämta Lee vid ankomsten, och sedan med alla medel hålla honom borta från fallet med den lilla flickan Soo Yung.Lee är en mycket nära vän till Soo Yung, och det är också han som lärt henne karate. Lee vill därför absolut hjälpa sin favoritflicka, och inte alls gå i ledband till Carter, som är en mycket speciell man med en mycket stor "trut".

Det omaka paret Lee och Carter har till en början nästan oöverstigliga inkörningsproblem, men till slut blir de faktiskt ett riktigt litet radarpar - som med stor dramatik faktiskt uträttar en hel del. Carter har ju i allra högsta grad talets gåva, och Lee den fysiska kompetensen... I en helt fantastisk scen visar Carter sina rap-rörelser och Lee svarar med att översätta det hela till karate-dans. Som sagt - de är ett oslagbart par.

Hur det nu går med kidnappningshistorien - ja, det ska ni absolut se själva. För fotot i denna "rap-karate"-film svarar Adam Greenberg. Filmen har en brokigt sammansatt rollista, som förutom huvudrollsinnehavarna också innehåller namn som Chris Penn, Julia Hsu och Elisabeth Pena.

   
Foto: Sandrew Metronome.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM