Shanghai Knights
Maj 2003

Jackie Chan, Owen Wilson, Aidan Gillen, Fann Wong, Thomas Fisher, Donnie Yen, Aaron Johnson, regi: David Dobkin.

För alla er som sett "Shanghai Noon", och är familjära med Chon Wang (Jackie Chan) och kompisen Roy O'Bannon (Owen Wilson) vill vi glädja er med att de är tillbaka i uppföljaren, som just heter "Shanghai Knights" och utspelas i London.

För er som inte sett den tidigare filmen, säger vi "här blir det action"..., för det är så här: en kinesisk - riktigt otrevlig man - dödar Wangs far och flyr efter dådet till England. Wang bestämmer sig för att hämnas och följer efter tillsammans med polaren Roy, som får hjälpa till med finansieringen av resan. Roy förvaltar nämligen en summa för Wangs räkning. Men paret är inte ensamma om att vilja hämnas..., för Wangs vackra lillasyster Lin (Fann Wong) är - männen ovetande - ute efter samma sak. När Lin försöker förmedla sin upptäckt, att konspiratoriska krafter arbetar för att mörda den kungliga familjen, blir hon inte trodd... Men till slut finns det några som tror henne! Men vem kan hon egentligen lita på? Och hur går det med hämnden?

Nu följer en mängd otroliga strapatser med akrobatiska uppvisningar... För våra vänner sätter verkligen det brittiska samhället på prov för att nå sina mål. Det berättas att Anna Sheppard (kostymös) såg till att det fanns dubbletter av alla dräkter under inspelningen, och speciellt dem som bars under actionscenerna. För "när Jackie är inblandad får man räkna med att dräkterna inte håller särskilt länge", säger hon. "Vi gjorde säkert av med två, tre stycken, under en vecka. Ibland räckte de inte ens över dagen."

Vilken akrobatik och vilken action! Jag är en stor beundrare av Jackie Chan!

För filmens foto svarar Adrian Biddle och för musiken står Randy Edelman.

Läs även om den tidigare filmen "Shanghai Noon".

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM