Shanghai Noon september 2000
Jackie Chan, Lucy Liu, Roger Yuan, Owen Wilson, regi: Tom Dey.


1. Jackie Chan. Foto: SF.

Den vackra prinsessan Pei Pei (Lucy Liu - känd från tv-serien "Ally McBeal") lever ett hårt bevakat liv i Kinas "Den förbjudna staden". När hon förväntas gifta sig med en man hon absolut inte vill ha, förleds hon att fly tillsammans med en amerikansk skurk som hon tror är hennes vän. Han arbetar på uppdrag av en tidigare förrädare som flytt "Den förbjudna staden", nämligen Lo Fong (Roger Yuan).

Den kejserlige vakten Chon Wang (Jackie Chan) försöker hindra flykten, men misslyckas. Han ingår dock i den styrka på flera vakter som skall överlämna de guldtackor som Lo Fong begärt i lösen för att släppa den kidnappade Pei Pei.


2. Lucy Liu. 3. Lucy Liu m fl. 4. Lucy Liu. Foto: 2. Jonathan Wenk. 3+4. Douglas Curran.

Uppdraget i USA visar sig vara kantat av besvärligheter och för all del också glada överraskningar. Chon Wang får en vacker hustru av indianerna och en häst som till och med kan sitta vackert, men som också är ganska begiven på whisky. Men i övrigt är den ganska tillgiven sin husse. Till vän får Chon även en skrävlande tågrånare som heter Roy O'Bannon (Owen Wilson).


5. Jackie Chan. 6. Jackie Chan. 7. Jackie Chan & Owen Wilson. Foto: Douglas Curran.

Det här är en rivig vilda västern-film, med riktigt saftiga barslagsmål och ursinniga uppgörelser mellan indianer och Chon, gulliga saloon-brudar och maskulina män som badar i små badkar med whiskyflaskan på badkarskanten och har cowboyhatten på, alltmedan de skrålar nubbvisor eller någon sorts burlesk kinesisk motsvarighet!

Naturligtvis klarar Chon Wang att röja undan de flesta hindren, men han har det hett om öronen. Hans akrobatiska styrka och snabbhet är en klar tillgång.

Ingen kan, som Jackie Chan, kombinera action och komedi!


8. Jackie Chan. 9. Jackie Chan m fl. 10. Owen Wilson. Foto: Douglas Curran.

Inspelningen av "Shanghai Noon" började i Calgary i Alberta. Därefter spelades filmen in på flera platser nära den berömda bergskedjan Canadian Rockies. Scenerna från Sioux-indianernas läger är från Bow River i Morley-reservatet.

Läs även om uppföljarfilmen "Shanghai Knights".

Navigation
Hitta rätt filmsidor

Sök på HIT FM Film

 

Numark DJ billigt
Musmattor med tryck

Gratis HIT FM mail
Gratis Marina MP3
Tävla & vinn!
Sök på HIT FM Film

 

Sök på HIT FM Film

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta oss om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

 

Hitta rätt filmsidor:
Navigation

 

Copyright © 2003 All rights reserved.
HIT FM Online