The Talented Mr Ripley
Videopremiär oktober 2000

Matt Damon, Gwyneth Paltrow, regi: Anthony Minghella.

En riktigt härlig thriller.

Denna spännande thriller är baserad på deckardrottningen Patricia Highsmiths roman. I huvudrollen som Tom Ripley ser vi Matt Damon. Tom Ripley är en man som begåvats med många egenskaper, bland annat förställningskonstens dubbelspel. På ett party träffar Tom en äldre man som presenterar sig som Mr Greenleaf. Tom som har hoppat in och spelat på partyt i stället för en Princeton-elev, bär dennes jacka.

Mr Greenleaf, som är far till Dickie Greenleaf som också gått på Princeton, tar Tom avsides och de båda träffar en överenskommelse. Den går ut på att Tom skall uppsöka Dickie i Mongibello i Italien, och försöka förmå honom att upphöra med sitt liv i sus och dus. Fadern vill att sonen skall stadga sig och bli ansvarsfull. Tom skall spionera på Dickie och avlägga rapport via brev hem till Mr Greenleaf senior. Tom avslöjar överenskommelsen för Dickie. De båda tillsammans beslutar sig för att låta Tom stanna kvar och låta Mr Greenleaf senior betala för dem båda. Så börjar ett liv i lyx för Tom. Han gör också bekantskap med Marge (Gwyneth Paltrow), som är Dickies flickvän.

Han blir mer och mer hemtam, och i breven hem till skeppsredare Greenleaf berättar han om hur han försöker förmå Dickie att slå in på den ansvarsfulla vägen och resa hem till pappan. Så småningom ledsnarDickie på Tom, och han vill slänga ut honom ur sitt liv. Under en båtresa börjar den verkliga rysaren...

Den lite sega öppningen på filmen kompenseras verkligen med den senare delen, som är spännande och oförutsägbar intill sista minuten. Se den!

Läs även om den senare filmen om Tom Ripley, "Ripley's Game" med John Malkovich i titelrollen.

  » AKTUELLA FILMER
  » FILMARKIV
  » SÖK FILM
  » HIT FM FILM
  » HIT FM START

 
Copyright © All rights reserved.
HIT FM