HIT FM FILMARKIV   T

Filmerna presenteras med den här informationen:
Filmtitel (eventuell originaltitel), premiärmånad, betyg från HIT FM (max 5 tassar), skådespelare, regissör, kort beskrivning och/eller citat från våra recensioner skrivna av Iva.

Toy Story 2 februari 2000
Svenska röster: Björn Skifs, Fredrik Dolk, Anna Book, Hans Wahlgren.
Röster i originalversionen: Tom Hanks, Tim Allen, regi: John Lasseter.


En helt fantastisk, bra film. Den är spännande och rolig och den är skickligt gjord. I "Toy Story 2" reser Andy på sommarläger och leksakerna lämnas hemma. Cowboydockan Woody stjäls av en liten tjock farbror som är leksakssamlare. Det är i korthet upptakten till en riktig rysare, där hela det övriga leksaksgänget, med Buzz i spetsen, med alla medel försöker frita Woody och återbörda honom till Andy. Jag såg själv versionen med svenska röster, och de många barnen i blandade åldrar i salongen satt helt fascinerade av leksakernas spännande jakt att rädda Woody.

Filmen är producerad av den flerfaldigt prisbelönade studion Pixar som också har gjort "Toy Story", "Ett småkryps liv" och "Monsters Inc".

Tomten är far till alla barnen november 1999
Katarina Ewerlöf, Peter Haber, Leif Andrée, Jessica Zandén, Carl Kjellgren, Kajsa Ernst, Anders Ekborg, Nina Gunke, regi: Kjell Sundvall.


En mustigt rolig, svart komedi som är väl rollbesatt med begåvade skådespelare. Den här filmen skall ni inte missa! Sara (Katarina Ewerlöf) har bjudit in sina före detta män och deras fruar för att fira julafton. Sara vill att alla hennes egna barn, fördelade på olika män, och andras barn skall tindra i kapp med julglansen, ljusen och tomten. En välorganiserad barnkör sjunger för gästerna under Saras ledning, bordet dignar av läckerheter och långdansen trådes. Då avslöjas en hemlighet: Sara väntar barn på nytt med sin nuvarande man Janne (Peter Haber). När Janne får veta detta brister någonting inom honom och han går lös på det mesta. Varför? Därför att han vet att han inte kan vara far till barnet eftersom han är steriliserad. En fruktansvärd svartsjuka väller fram hos Janne, som annars är en behärskad, älskad och omtyckt person...
Katarina Ewerlöf belönades med en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll 1999. Läs mer om Guldbaggar år 1999.
Kjell Sundvall har även regisserat "Jägarna" och "Hur som helst är han jävligt död". Läs mer om "Hur som helst är han jävligt död".

Tsatsiki, morsan och polisen oktober 1999
Samuel Haus, Alexandra Rapaport, Jacob Ericksson, Jonas Karlsson, George Nakas, Sam Kessel, Isa Engström, regi: Ella Lemhagen.


Filmen som kammade hem flest Guldbaggar vid Filmgalan år 2000. Förutom priset för bästa film 1999 gick också utmärkelserna bästa manus (Ulf Stark), bästa regi (Ella Lemhagen) och bästa foto (Anders Bohman) till den här filmen. Åttaåriga Tsatsiki (Samuel Haus) har aldrig träffat sin grekiske pappa, som är bläckfiskfångare, men han har en bild på honom i sovrummet. Tsatsiki försöker lära sig dyka och tränar att hålla andan under vattnet, för att själv kunna fånga bläckfiskar. Han räddas i sista sekunden av polisen Göran (Jacob Ericksson) som senare hyr ett rum av Tsatsikis mamma (Alexandra Rapaport).
Läs mer om Guldbaggar år 1999
Alexandra Rapaport (även känd från tv-serien "OP:7") har också en roll i den isländska filmen "Mörkrets furste" som också har visats som tv-serie.

Tango juli 1999
Miguel Angel Solá, Cecilia Narova, Juan Luis Gagliardo, Mia Maestro, regi: Carlos Saura.
En film för alla som älskar tango! Den är vacker, välgjord och temperamentsfull. Carlos Saura är en av Spaniens mest framstående regissörer.

Taxi november 1998
Emma Sjöberg, Samy Nacéri, Frederic Diefenthal, Marion Cotillard, regi: Gérard Pirès.


Här är det häftiga biljakter! Filmens Daniel är taxiägare med specialbyggd "kärra" som har sådana resurser att polisen inte hinner med att få in honom på radarn. En dag skjutsar han hem en rar liten dam som i sin tur presenterar honom för sin son Emilien, som visar sig vara polis. Emilien ser sin chans att glänsa på stationen och sätter dit Daniel för fortkörning. D v s han utnyttjar situationen till sin fördel och ber om hjälp att fånga in en tysk rånarliga, utrustad med hypersnabba bilar, som hänsynslöst tömmer Marseilles banker. Så först skall Daniel hjälpa honom i rånarjakten, sen får han tillbaka sitt körkort som finns i förvar hos Emilien. En av de viktigaste detaljerna i filmen var att filma alla biljakter på plats och utan trick. Till hjälp tog filmteamet professionella tävlingsförare och totalt användes över 100 bilar under inspelningen. För manus och produktion står Luc Besson. Emma Sjöberg medverkar i filmen som poliskommissarie, och visst är hon otroligt blond och vacker, och en prydnad för Marseilles poliser, när hon snabbt drar puffran. Det här är absolut en film för den som gillar biljakter, där det sprutar eld under hjulen!

Läs även om uppföljarfilmen "Taxi 2".

Touch videopremiär november 1998
Skeet Ulrich, Christopher Walken, Bridget Fonda, Janeane Garofalo, regi: Paul Schrader.
En väl rollbesatt och välspelad komedi om en ung man (Skeet Ulrich) som besitter ovanliga läkande krafter.

Bioaktuella filmer

Recensioner i radion

Filmfakta

Tillbaka till filmsidornas startsida

Tillbaka till vår huvudsida

Kontakta HIT FM om du har några synpunkter eller frågor om våra filmsidor.

Copyright © 1995 - 2016 All rights reserved HIT FM